H&C Lessen en trainingen

 

 

 

Hieronder kan u een overzicht vinden van het standaard aanbod aan lessen, trainingen en opleidingen. Heeft u toch nog andere wensen? Heeft u specifieke vragen of problemen? Neem dan gerust contact met ons op...

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Starten in rust, balans en vertrouwen


De africhting van het rijpaard start op de dag dat het geboren wordt. Wij staan u bij met hulp en advies bij de eerste kennismaking van uw veulen met de basistraining. Zonder stress leren aangelijnd worden, verzorgd worden, voetjes geven, stil staan of volgen, weg gaan van huis.. allemaal kennis die het jonge paard kan verzamelen in de eerste jaren van zijn leven.

In voorbereiding op het zadelmak maken, kunt u aan de slag met grondwerk, lange lijnen en rechtrichten. U kunt bij ons ook terecht om een jong paard te laten inrijden in rust, balans en vertrouwen. Eens onder het zadel wordt er stap voor stap gewerkt aan het leggen van de fundamenten. Hierbij wordt het paard vanop de grond en vanuit het zadel gegymnastiseerd tot het recht, gebalanceerd en flexibel kan bewegen.

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Groeien in rijkunst

 

Wanneer ruiter en paard mentaal en fysiek klaar zijn voor het werk, kan gestart worden met het leggen van de fundamenten voor de dressuurmatige ontwikkeling van beiden als een combinatie. Dit doorzetten van het gymnastiseren is zinvol voor iedere discipline in de paardenwereld. Het paard wordt een betrouwbare partner, en de ruiter kan het paard zijn vol atletisch potentieel laten bereiken.

Vanuit een goed fundament kunnen we bij H&C Rijkunst een verdere opleiding in verschillende disciplines en verschillende aanvullende trainingstechnieken aanbieden. Les bij H&C is niet zomaar uitvoeren, iedere les is een deel van een eigen opleiding in onze trainingsmethode. Hierbij wordt een individueel opleidingstraject samengesteld, waarbij de wensen en doelstellingen van de ruiter en de mogelijkheden van het paard zo veel mogelijk op mekaar afgestemd worden.

 

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Herstellen van rust, balans en vertrouwen

 

Vaak gaan ruiters op zoek naar instructie omdat ze vaststellen dat er een probleem ontstaan is. Het paard groeit niet, heeft moeite met wat van hem gevraagd wordt of toont stress of verzet. Waar komt dit vandaan? Soms is het probleem wel bekend, maar de weg naar de oplossing niet duidelijk. H&C gaat met u en uw paard aan het werk om de oorzaak van het probleem te achterhalen, en de basis van rust balans en vertrouwen te herstellen. 

Ook hier wordt een individueel traject samengesteld, waarbij de wensen en doelstellingen van de ruiter en de mogelijkheden van het paard zo veel mogelijk op mekaar afgestemd worden.

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Revalidatie en fysiotherapie

 

Voor paarden met fysieke problemen biedt H&C aangepaste gymnastisering. Dit kan gaan van stretching en plooien over oefeningen aan de lange lijnen tot gymnastiek onder de ruiter. Als uw paard herstellende is van een blessure kan in  samenspraak met een paardenarts voor een op maat gemaakt trainingsprogramma gezorgd worden.

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Theorielessen en thema-avonden

 

Op onregelmatige basis organiseren wij op onze leslocatie theorielessen en thema-avonden. Het programma kan u volgen via de nieuwsbrief, of op onze agenda. Hoewel H&C rijlessen ook van begeleidende theoretische uitleg voorzien zijn, bleef bij onze klanten regelmatig de vraag om kennis eens echt in de diepte uit te werken terug komen. Met klassieke theorielessen proberen wij hier aan tegemoet te komen. De thema-avonden zijn losser opgevat. Soms nodigen we een gastspeker uit, worden nieuwe producten voorgesteld of organiseren we een avond met film of muziek.

De lessen zijn steeds voorzien van een hapje en een drankje, en vinden plaats met beperkte groepjes en in een ontspannen huiselijke sfeer. Vragen stellen wordt erg geapprecieerd, en ervaringen uitwisselen en discussieren bij een glaasje horen er zeker bij!

Marco van Mil, H&C Rijkunst, Borgloon
Trainerscursus

 

Heb je ambitie om met mensen en paarden te werken? Heb je zin om zelf kennis door te geven? Wil je de H&C methode leren, en misschien wel als H&C Trainer aan de slag gaan?

Jaarlijks start bij H&C een nieuwe trainerscursus. Voor meer informatie, het programma en de planning voor 2021, gelieve contact op te nemen met Marco