FAQ

Ik kan het product dat ik zoek niet vinden, is het mogelijk dit toch te bestellen?

Misschien wel!

Neem gerust contact met ons op om je wens voor te leggen. Dit kan per e-mail, telefoon of via het contactformulier.

Afhaling, verzending, retour zending en vragen in verband met bestellingen

 

Verzending gebeurt door middel van een verzendingsbedrijf dat op naam levert op het aangegeven adres. Je kan ook contact met ons opnemen per e-mail, telefoon of via het contactformulier om de bestelling zelf op te halen op ons afhaaladres, of persoonlijk te laten brengen (bv. zadels).

 

De termijn waarbinnen producten bezorgd worden is afhankelijk van de bestelling. Producten uit stock worden binnen 5 werkdagen verzonden. Producten die op vraag gemaakt worden (bepaalde types zadels) vragen wat wachttijd. Deze wordt bij de bestelling mede gedeeld.

 

Bij vragen over leveringen kan u ons steeds contacteren per e-mail, telefoon of via het contactformulier. Gelieve ook steeds je bestelnummer, e-mail adres en telefoonnummer te vermelden. 

Wat zijn de betalingsmogelijkheiden?

 

Bestellingen kunnen veilig betaald worden per europese bankoverschrijving, met een creditcard (VISA, Mastercard,  B-Post, Pre-Paid kaart) en via Pay-Pal.

 

Na betaling krijgt u van ons steeds een bevestiging van de bestelling per e-mail. Bestellingen zijn pas definitief na betaling

Zadelpassen, garantie en ondersteuning

 

 

Wanneer u interesse heeft in één van onze zadels, maakt u een afspraak per telefoon, e-mail of via het contactformulier. Na afspraak komt een medewerker van ons langs met een aantal demo modellen. U kiest dan het type zadel welke het beste bij uw wensen past. Wij bekijken de boom- en zitmaat van u en uw paard, en u kunt uw zadel naar uw eigen behoefte van accesoires voorzien.

 

Er is een tarief voorzien van 75€ voor het passen van alle zadels op de door u gekozen locatie. Dit zowel voor nieuwe (demo)zadels, als voor de tweedehandszadels die we aanbieden. Hierbij komt een kilometervergoeding van 0,30 €/km, vertrekkende vanuit de afhaallocatie in Borgloon (Limburg-BE).

 

De zadelpasservice bestaat uit een gesprek waarin we u aan het woord laten over uw paard, uw wensen, het africhtingsniveau, de trainingsdoelstellingen enz..

Hierna wordt uw paard stilstaand en in beweging onderzocht om eigenschappen die van invloed kunnen zijn op de ligging van het zadel te herkennen (bouw, symmetrie, biomechanica..)

 

Tot slot worden zadels aangepast en kan u deze uitproberen. U zal hierbij geholpen worden bij de bij het zadel horende zit. Indien gewenst kunnen ter beoordeling foto's en nota's genomen worden, zodat eventuele veranderingen aan paard, zadel of ligging van het zadel waargenomen kunnen worden.

 

Op alle nieuw gekochte zadels geldt een garantie van 5 jaar tot levenslang voor de boom (naargelang het type), en voorzien wij een periode van zes maand met ondersteuning bij het oplossen van eventuele problemen bij het inrijden van het zadel.